Fazolovo-bulgurový hamburger zpět

Celozrnné bulky (4 ks):
špaldová mouka Lidl typ 1050200 gvoda125 mlmáslo20 g
sušené droždí1/2 balíčkucukr krystal1/2 lžičkysůl1 lžička
sezamová semínka dle potřeby
Karbanátky:
bulgur50 gčervené fazole ve slaném nálevu1 plechovka (400 g)česnek2 stroužky
menší pórek1/4 ksdrcený římský kmín1 lžičkalibeček1 hrst
hraška2 lžícesůl dle chutiolej dle potřeby
Dresink:
zakysaná smetana200 gmnší pórek1/4 kskapie1/4 ks
řeřicha2 hrstimletá paprika1 lžičkasůl dle chuti
cukr dle chuti
Na ozdobu:
ledový salát dle potřebyrajče dle potřeby
špaldová mouka Lidl typ 1050 200 g, voda 125 ml, máslo 20 g, sušené droždí 1/2 balíčku, cukr krystal 1/2 lžičky, sůl 1 lžička, sezamová semínka dle potřeby, bulgur 50 g, červené fazole ve slaném nálevu 1 plechovka (400 g), česnek 2 stroužky, menší pórek 1/4 ks, drcený římský kmín 1 lžička, libeček 1 hrst, hraška 2 lžíce, sůl dle chuti, olej dle potřeby, zakysaná smetana 200 g, mnší pórek 1/4 ks, kapie 1/4 ks, řeřicha 2 hrsti, mletá paprika 1 lžička, sůl dle chuti, cukr dle chuti, ledový salát dle potřeby, rajče dle potřeby

Příprava

Hamburger na všechny možné způsoby je další oblíbená večeře naší rodiny. Tentokrát jsem zvolila bezmasou verzi.

Těsto na bulky nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Bulgur několikrát propláchneme vodou a uvaříme cca 15 minut v dvojnásobku vody. Necháme dojít cca 20 minut pod poklicí. Hotový ho vsypeme do pánve, přiklopíme a na velmi mírném ohni necháme proschnout. Odstavíme ho a necháme vystydnout.
Pórek, libeček a česnek nasekáme najemno. Fazole vyklopíme z plechovky a necháme okapat. Pak je rozmixujeme nahrubo. V misce je promícháme s pórkem, česnekem, libečkem a bulgurem. Hmotu dle potřeby zahustíme hraškou a dochutíme solí a kmínem.
Z fazolové hmoty vytvarujeme asi 4 karbanátky a na 30 minut je odložíme do ledničky. Pak je opatrně opečeme na oleji v pánvi.
Dresink si připravíme smícháním najemno nastrouhané kapie, mleté papriky, najemno nasekaného pórku a řeřichy. Dochutíme solí a cukrem.
Housku plníme zeleninou, karbanátkem a dresinkem.

2016-02-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI