Fazuľové knedličky so špagetami zpět

Omáčka marinara:
olivového oleja1 lžyžičkacesnaku3 strúčikysušeného tymianu1 lyžička
sušeného oregána1 lyžičkačerstvo mleté čierne korenie štipkakonzerva drvených paradajok720 g
soli1/2 lyžičky
Fazuľové knedličky:
tempehu360 gkonzerva fazule čierne oko450 gcesnaku2 strúčiky
sušeného tymianu1 lyžičkasušeného oregána2 lyžičkymletej papriky1/2 lyžičky
čerstvo mleté čierne korenie štipkasójovej omáčky1 lyžicaparadajkového pretlaku1 lyžica
balzamikového octa1 lyžicastrúhanky1/4 sšálkysoli1/4 lyžičky
Špagety:
celozrnných špagiet240 gcukety (nakrájanej na tenké polmesiačiky)2 šálkyjarnej cibuľky (nakrájanej na tenké plátky)1 šálka
olivového oleja 1 lžyžička, cesnaku 3 strúčiky, sušeného tymianu 1 lyžička, sušeného oregána 1 lyžička, čerstvo mleté čierne korenie štipka, konzerva drvených paradajok 720 g, soli 1/2 lyžičky, tempehu 360 g, konzerva fazule čierne oko 450 g, cesnaku 2 strúčiky, sušeného tymianu 1 lyžička, sušeného oregána 2 lyžičky, mletej papriky 1/2 lyžičky, čerstvo mleté čierne korenie štipka, sójovej omáčky 1 lyžica, paradajkového pretlaku 1 lyžica, balzamikového octa 1 lyžica, strúhanky 1/4 sšálky, soli 1/4 lyžičky, celozrnných špagiet 240 g, cukety (nakrájanej na tenké polmesiačiky) 2 šálky, jarnej cibuľky (nakrájanej na tenké plátky) 1 šálka

Příprava

Pokud máte rádi těstoviny, zkuste tento receptem a připravte si k nim kuličky z fazolí.

Omáčka marinara

Na strednej teplote zohrejeme v hrnci olej a opekáme na ňom cesnak asi 1 minútu. Pridáme tymian, oregáno a korenie a opekáme ďalšiu minútu. Pridáme paradajky a soľ a všetko poriadne premiešame. Hrniec čiastočne zakryjeme tak, aby mohla unikať para a varíme 10 minút. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

Fazuľové knedličky

Pripravíme si hrniec na varenie v pare. Tempeh natrháme na malé kúsky a varíme v pare 10 minút.

Medzitým si predhrejeme rúru na 175°C a plech vyložíme papierom na pečenie.

Vo veľkej mise roztlačíme fazuľu lisom na zemiaky tak, aby nezostali žiadne celé fazule, ale ani nie na hladkú kašu. Do fazule prelisujeme cesnak, pridáme bylinky a korenie, sójovú omáčku, paradajkový pretlak a balzamikový ocot a poriadne premiešame.

Keď je tempeh hotový, pridáme ho do zmesi a poriadne roztlačíme. Keď zmes vychladne natoľko, aby sa s ňou dalo pracovať, pridáme strúhanku a soľ.

Z 2 polievkových lyžíc zmesi tvarujeme knedličky a ukladáme ich na plech. Postriekame ich dostatočným množstvom oleja v spreji a voľne prikryjeme alobalom. Pečieme 15 minút, otočíme a pečieme ďalších 10 minút nezakryté.

Špagety

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a uvaríme špagety podľa návodu na obale, pričom 3 minúty pred koncom varenia do hrnca pridáme cuketu.

Uvarené špagety precedíme a vrátime do hrnca. Prelejeme omáčkou marinara a poriadne premiešame. Vložíme knedličky, aby sa tiež namočili v omáčke. Rozdelíme do misiek a posypeme cibuľkou.

2014-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI