Filet s fenyklem, pórkem a brambor zpět

Ingredience:
pstruh2 filetypórek1 ksfenykl1 ks
cherry rajčata6 ksbrambory dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutichilli paprička1 ksčesnek2 stroužky
máslo kousekbylinky (sušená petrželka, pažitka, libeček) dle chutikurkuma špetka
citron1 ks
pstruh 2 filety, pórek 1 ks, fenykl 1 ks, cherry rajčata 6 ks, brambory dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli paprička 1 ks, česnek 2 stroužky, máslo kousek, bylinky (sušená petrželka, pažitka, libeček) dle chuti, kurkuma špetka, citron 1 ks

Příprava

Poprvé jsem konečně měla možnost vyzkoušet pro mě tak zajímavou zeleninu, jako je fenykl. Myslím, že jsem se ho bála naprosto zbytečně. Je moc dobrý a rozhodně ho začnu více používat v kuchyni.

Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.
Brambory si jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut. Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě tak 3 minutky restujeme. Vypneme. Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směs s fenyklem a navrch grilovanou rybu. V menším kastrůlku si rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky. Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.

2017-01-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI