Ingredience: | |||||
filet z aljašké tresky | 4 ks | nové brambory | 6 ks | jakékoliv mražené zeleninové směsi | 1/2 pytlíku |
česnek | 4 stroužky | rajčata /omytá, spařená a oloupaná) | 1 - 2 ks | bylinky | dle chuti |
citron | 1 ks | olivový olej | trochu | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | koření na ryby | špetka |
Za pár dní bude kalendářně trvat léto. Podle dlouhodobých předpovědí by krásné počasí mohlo ve skutečnosti trvat ještě o fous déle.
Právě v tomto období se většina z nás začíná stravovat trochu zdravěji. Naše tělo si totiž většinou spíše než o knedlík nebo řízek řekne o něco lehčího. To je samozřejmě dobře. A ještě lépe bude, když nám letní období poslouží jako start ke zdravému stravování.
V letním horku bychom se měli vyvarovat kaloricky vydatných a mastných jídel. Ty totiž zatěžují organizmus, především trávící a následně i oběhový systém. A co tedy zařadit v těchto dnech do jídelníčku ryby...třeba Aljašskou tresku....maso aljašské tresky je velmi oblíbené pro svoji pevnou konzistenci a je nenáročné na přípravu. Je možné ho použít pro všechny druhy kuchyňské přípravy, tedy obalování, smažení, přípravu v páře, v pečení v troubě. Nebojte se přípravy omáček, pokud vypustíte proces dušení masa, můžete rybí maso použít např. do jakékoliv omáčky místo masa, nepotřebujete ho dusit,neobsahuje kolagen,takže nikdy nebude tuhé.
Příprava - tresku omyjeme, osušíme, ochutíme kořením na ryby a na 2 hodiny naložíme do směsi bylinek (rozmarýn, tymián, smil) a citronového oleje. Poté filety po obou stranách opečeme na pánvi na oleji s bylinkami, ve kterém byly naloženy. Odložíme na talíř, přikryjeme alobalem a do výpeku vymačkáme šťávu z půlky citrónu, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a drcená rajčata, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, zamícháme, chvíli podusíme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme. Podáváme s dušenou zeleninou a brambory v parním hrnci.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI