Filet z aljašské tresky na bylinkách zpět

Ingredience:
filet z aljašké tresky4 ksnové brambory6 ksjakékoliv mražené zeleninové směsi1/2 pytlíku
česnek4 stroužkyrajčata /omytá, spařená a oloupaná)1 - 2 ksbylinky dle chuti
citron1 ksolivový olej trochusůl dle chuti
pepř špetkakoření na ryby špetka
filet z aljašké tresky 4 ks, nové brambory 6 ks, jakékoliv mražené zeleninové směsi 1/2 pytlíku, česnek 4 stroužky, rajčata /omytá, spařená a oloupaná) 1 - 2 ks, bylinky dle chuti, citron 1 ks, olivový olej trochu, sůl dle chuti, pepř špetka, koření na ryby špetka

Příprava

Za pár dní bude kalendářně trvat léto. Podle dlouhodobých předpovědí by krásné počasí mohlo ve skutečnosti trvat ještě o fous déle. 

Právě v tomto období se většina z nás začíná stravovat trochu zdravěji. Naše tělo si totiž většinou spíše než o knedlík nebo řízek řekne o něco lehčího. To je samozřejmě dobře. A ještě lépe bude, když nám letní období poslouží jako start ke zdravému stravování.

V letním horku bychom se měli vyvarovat kaloricky vydatných a mastných jídel. Ty totiž zatěžují organizmus, především trávící a následně i oběhový systém. A co tedy zařadit v těchto dnech do jídelníčku ryby...třeba Aljašskou tresku....maso aljašské tresky je velmi oblíbené pro svoji pevnou konzistenci a je nenáročné na přípravu. Je možné ho použít pro všechny druhy kuchyňské přípravy, tedy obalování, smažení, přípravu v páře, v pečení v troubě. Nebojte se přípravy omáček, pokud vypustíte proces dušení masa, můžete rybí maso použít např. do jakékoliv omáčky místo masa, nepotřebujete ho dusit,neobsahuje kolagen,takže nikdy nebude tuhé.

Příprava -  tresku omyjeme, osušíme, ochutíme kořením na ryby a na 2 hodiny naložíme do směsi bylinek (rozmarýn, tymián, smil) a citronového oleje. Poté filety po obou stranách opečeme na pánvi na oleji s bylinkami, ve kterém byly naloženy. Odložíme na talíř, přikryjeme alobalem a do výpeku vymačkáme šťávu z půlky citrónu, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a drcená rajčata, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, zamícháme, chvíli podusíme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme. Podáváme s dušenou zeleninou a brambory v parním hrnci.

2014-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI