Ingredience: | |||||
sumec africký | 140 g | česnek | 5 stroužků | cuketa | 180 g |
špaldová mouka | 40 g | vejce | 1 ks | rozmarýn | dle chuti |
bazalka | pár lístků | sůl | špetka | extra panenský olivový olej | trochu |
Ryby by rozhodně měly být součástí zdravého a pestrého jídelníčku.
Já ryby dělám alespoň dvakrát týdně. Tento recept na Sumečka afrického je nejen jednoduchý, ale i lehce stravitelný a chuťové vynikající. =) Afrického sumečka v Brně seženete v síti rybích prodejen Ocean48. =)
Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem. Filet ze Sumce afrického si osolte, vetřete do něj najemno nastrouhaný nebo prolisovaný jeden stroužek česneku, vmasírujte do něj rozmarýn a polijte ho trochou olivového oleje. Nachystaný filet položte na plech. Dále si nahrubo nastrouhejte cuketu. Do nastrouhané cukety přidejte 4 stroužky najemno nastrouhaného nebo prolisovaného česneku, vejce, špaldovou mouku, špetku soli a nasekané listy bazalky. Polévkovou lžíci přendejte část směsi na pečící papír, na stejný plech se sumečkem, a vytvořte placičku. Z připravené cuketové směsi byste měli vytvořit tak čtyři placičky. Plech pak vložte do vyhřáté trouby a pečte 25 minut. V půlce pečení, obraťte placičky na druhou stranu, aby se Vám upekly rovnoměrně. Podávejte se sklenkou vychlazeného bílého suchého vína. =)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI