Ingredience: | |||||
pstruh | 2 ks | uvařené brambory ve slupce | 400 g | hlíva ústřičná | 150 g |
jarní cibulka | 1 ks | máslo | 50 g | zelená petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | olej | dle potřeby |
kmín | dle chuti |
Protože máme velké mínus v pojídání ryb, nemyslím jen my, ale obecně prý celý národ, tak jsem po dlouhé době zkusila pstruhy zase trochu jinak, a povedlo se. Kůrčička křupala a nemuseli jsme se zabývat, jak vykostit rybku při jídle.
Ze pstruhů kuchyňsky očištěných - odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Na povrchu filety posypeme špetkou červené papriky a opečeme je kůží dolů zprudka na pánvi. V jiné nádobě orestujeme pokrájenou jarní cibulku, přidáme podusit pokrájenou hlívu, přisypeme drcený kmín a nakonec přidáme orestovat plátky brambor. Směs z hub, cibulky a brambor rozložíme na pergamenový papír (nebo alobal) a nahoru na směs položíme upečená filátka ze pstruhů. Posypeme petrželkou, opepříme, zakapeme máslem a zabalíme. Zapečeme v předehřáté troubě na pár minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI