Filety ze pstruhů zapečené s hlívou a bramborem zpět

Ingredience:
pstruh2 ksuvařené brambory ve slupce400 ghlíva ústřičná150 g
jarní cibulka1 ksmáslo50 gzelená petrželka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
kmín dle chuti
pstruh 2 ks, uvařené brambory ve slupce 400 g, hlíva ústřičná 150 g, jarní cibulka 1 ks, máslo 50 g, zelená petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, kmín dle chuti

Příprava

Protože máme velké mínus v pojídání ryb, nemyslím jen my, ale obecně prý celý národ, tak jsem po dlouhé době zkusila pstruhy zase trochu jinak, a povedlo se. Kůrčička křupala a nemuseli jsme se zabývat, jak vykostit rybku při jídle.

Ze pstruhů kuchyňsky očištěných - odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Na povrchu filety posypeme špetkou červené papriky a opečeme je  kůží dolů  zprudka na pánvi. V jiné nádobě orestujeme pokrájenou jarní cibulku, přidáme podusit pokrájenou hlívu, přisypeme drcený kmín a nakonec přidáme orestovat plátky brambor. Směs z hub, cibulky a brambor rozložíme na pergamenový papír (nebo alobal) a nahoru na směs položíme upečená filátka ze pstruhů. Posypeme petrželkou, opepříme, zakapeme máslem a zabalíme. Zapečeme v předehřáté troubě na pár minut.

2016-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI