Pohankové bulky: | pohanka | 100 g | ovesné vločky | 40 g | |
lněná semínka | 20 g | sůl | špetka | ||
Kuřecí burgery: | |||||
kuřecí prsa | 220 g | římský kmín | 1 lžička | česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti | ||||
Jogurtový dip: | |||||
avokádo | 1/4 ks (cca 35 g) | hustý bílý jogurt | 80 g | koriandr | 4 stonky |
nastrouhaná kůra z 1/2 limety | sůl | dle chuti | |||
Dále: | |||||
středně velká červená řepa | 1 ks | olivový olej | dle potřeby | pepř | špetka |
Hlídáte si linii, nebo je vám jednoduše nechutná představa tukem nasáklého burgeru? A co takový fitnessburger?
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda, pohanku slijte. Nechte alespoň trochu zchladnout.
Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte ovesné vločky, lněná semínka a rozmixujte najemno, jak to jen půjde. Přijdete pohanku, špetku soli a společně mixujte, dokud se hmota nespojí a nebude kompaktní. Směs rozdělte na 4 části. Z každé navlhčenýma rukama umačkejte bulku o průměru asi 7cm. Bulky rozprostřete na plech.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Česnek utřete se solí. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte tak, aby vám vznikla kompaktní hmota. Z hmoty utvořte 4 ploché karbanátky, které potřete lehce olejem. Položte je na pečící papír vedle bulek.
Červenou řepu nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Lehce je potřete olejem, posolte a opepřete. Rozložte je také na plech a společně dejte péct půl hodiny.
Než se vše upeče, připravte si dip. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky. Přidejte jogurt, nasekaný koriandr, nastrouhanou limetovou kůru, lehce osolte a promíchejte.
Upečené bulky vyjměte z trouby (maso i řepu můžete nechat v teple ještě chvíli),nechte chvíli zchladnout. Poté je podélně rozřízněte, potřete dipem, položte plátek řepy, maso, řepu, dip a přiložte vrchní část bulky a propíchněte špejlí. Podávejte se zeleninovým salátem.
Uvedené suroviny jsou na 2 porce (4 bulky). 1 porce obsahuje: Energetická hodnota: 2 140 kJ Bílkoviny: 33 g Sacharidy: 57 g Tuky: 14 g
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI