Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím masem a pečenou řepou zpět

Pohankové bulky: pohanka100 govesné vločky40 g
lněná semínka20 gsůl špetka
Kuřecí burgery:
kuřecí prsa220 gřímský kmín1 lžičkačesnek1 stroužek
sůl dle chuti
Jogurtový dip:
avokádo1/4 ks (cca 35 g)hustý bílý jogurt80 gkoriandr4 stonky
nastrouhaná kůra z 1/2 limety sůl dle chuti
Dále:
středně velká červená řepa1 ksolivový olej dle potřebypepř špetka
Pohankové bulky: , pohanka 100 g, ovesné vločky 40 g, lněná semínka 20 g, sůl špetka, kuřecí prsa 220 g, římský kmín 1 lžička, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, avokádo 1/4 ks (cca 35 g), hustý bílý jogurt 80 g, koriandr 4 stonky, nastrouhaná kůra z 1/2 limety , sůl dle chuti, středně velká červená řepa 1 ks, olivový olej dle potřeby, pepř špetka

Příprava

Hlídáte si linii, nebo je vám jednoduše  nechutná představa tukem nasáklého burgeru? A co takový fitnessburger?

Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda, pohanku slijte. Nechte alespoň trochu zchladnout.

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Do mixéru vložte ovesné vločky, lněná semínka a rozmixujte najemno, jak to jen půjde. Přijdete pohanku, špetku soli a společně mixujte, dokud se hmota nespojí a nebude kompaktní. Směs rozdělte na 4 části. Z každé navlhčenýma rukama umačkejte bulku o průměru asi 7cm. Bulky rozprostřete na plech.

Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Česnek utřete se solí. Všechny tyto ingredience vložte do mixéru a rozmixujte tak, aby vám vznikla kompaktní hmota. Z hmoty utvořte 4 ploché karbanátky, které potřete lehce olejem. Položte je na pečící papír vedle bulek.

Červenou řepu nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Lehce je potřete olejem, posolte a opepřete. Rozložte je také na plech a společně dejte péct půl hodiny.

Než se vše upeče, připravte si dip. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky. Přidejte jogurt, nasekaný koriandr, nastrouhanou limetovou kůru, lehce osolte a promíchejte.

Upečené bulky vyjměte z trouby (maso i řepu můžete nechat v teple ještě chvíli),nechte chvíli zchladnout. Poté je podélně rozřízněte, potřete dipem, položte plátek řepy, maso, řepu, dip a přiložte vrchní část bulky a propíchněte špejlí. Podávejte se zeleninovým salátem.

2015-07-22 Hlavní chody

Poznámka

Uvedené suroviny jsou na 2 porce (4 bulky). 1 porce obsahuje: Energetická hodnota: 2 140 kJ Bílkoviny: 33 g Sacharidy: 57 g Tuky: 14 g

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI