Těsto: | |||||
hladká mouka | 125 g | perlivá voda | 60 ml | olej | 1 lžíce |
sůl | špetka | ||||
Na obložení: | |||||
créme fraiche nebo Philadelphia | dle chuti | žampiony | dle chuti | sýr s modrou plísní | dle chuti |
sušená šunka | dle chuti | červená cibule | dle chuti | rukola | dle chuti |
čerstvě umletý černý pepř | dle chuti |
Venku ještě stále zima, sníh leží na stráni, takže nápad si udělat Flammkuchen. Flammkuchen je skvělý koláč z Alsaska. Je mnohem lehčí a křupavější, než francouzský quiche a mnohem rychlejší na přípravu, než italská pizza. A dá se udělat jak na slano, tak i na sladko. Sladkou verzi si představíme někdy příště.
Všechny ingredience na těsto zpracujeme v těsto, které jemně potřeme olejem, dáme do fresh folie a vložíme na 15 - 20 minut do ledničky.
Rozpálíme troubu i s plechem na 230 stupňů.
Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme v tenounké těsto. Dáme na pečící papír a potřeme těsto créme fraiche nebo philadelphií. Poklademe tenounkými plátky žampionů, rozdrobíme sýr s modrou plísní, natrháme sušenou šunku, slabounké plátečky červené cibule a vše i s papírem přesuneme na rozpálený plech. Vložíme do trouby na 220 stupňů a pečeme 4 - 5 minut.
Pak ihned přesuneme na talíř, poklademe kousky rajčat, zasypeme rukolou, posypeme čerstvě mletým pepřem a můžeme se do flammkuchen pustit.
Ta křupavost je neodolatelná, určitě vyzkoušejte!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI