Ingredience: | |||||
čerstvá ricotta | 300 g | italská pancetta nakrájená na kostky | 200 - 250 g | krátké těstoviny fusilli | 250 g |
nastrouhaný muškátový oříšek | špetka | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce | nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia | hrst |
Jelikož mám doma zásobu čerstvé ricotty, i včera k večeři vyhrála jako hlavní ingredience při vaření. Měla jsem chuť na těstoviny a ty se k ricottě skvěle hodí. Další volba byla pancetta a pak už surovina, která k takovému receptu nesmí chybět je samozřejmě italský sýr.
Ideální těstoviny jsou krátké. Například můžete zvolit penne, mezze maniche, conchiglienebo jako já, fusilli. Velmi oblíbené jsou v Itálii různé recepty ve spojení ricotty a račat. Existují však ještě i jednodušší verze. Já zvolila tu s pancettou. Výborné jsou však i úplně základní, pouze s ricottou.
Postup:
Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si v míse smíchejte ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr. Na pánvi rozpalte na středním ohni olivový olej a dejte smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypněte a dejte ji stranou.
Uvařte v osolené vroucí vodě těstoviny „al dente“. Sceďte je ale stranou si nechte pár lžic vody z těstovin, které následně přidáte k ricottě a množství regulujete dle potřeby, dokud vám nevznikne takový krém. Těstoviny smíchejte v pánvi s pancettou, přidejte ricottu a vše promíchejte. Ještě pořádně opepřete a zasypejte dalším sýrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI