Ingredience: | |||||
upečená špagetová dýně | 1/2 ks | hotové domácí bramborové noky | 500 g | salciccia | 450 g |
šalotka | 2 ks | šalvěj | 20 lístků | řepkový olej | trochu |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Podzim = dýně. Jasné rovná se. Aspoň u nás doma. Když se začnou v obchodech a na trhu objevovat dýně, tak nakupuju a mám jich doma velkou zásobu. Hlavně hokkaido, máslové a muškátové dýně. Občas sáhnu i po dýni špagetové a z té vám dnes něco uvařím.
Další skvělou surovinou v dnešním receptu je salsiccia. Měkká italská klobáska je uvnitř střívka syrová a neskutečně dobrá. Můžete ji grilovat, péct, dusit, smažit. Vcelku nebo vytlačenou ze střívka, jako právě teď.
Bramborové noky – gnocchi připravte, jak jste zvyklí. Někdo je uvaří, my je nejraději opečeme na pánvi s trochou oleje, pěkně dozlatova. Jsou pak křupavé a chutnější. Opečené gnocchi dejte bokem.
V pánvi si na trošce oleje opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Kousky salsiccie vytlačte ze střívka rovnou do pánve. Opečte ze všech stran.
Špagetovou dýni si předem upečte doměkka. Vyndejte z ní semínka a upečenou měkkou dužinu přidejte do pánve k salsiccie. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte nadrobno nakrájenou šalvěj, asi pět lístků. Pořádně společně prohřejte. Když se vám bude zdát, že je v pánvi málo „omáčky“, přidejte trochu vody nebo smetany.
Do pánve ke směsi s dýní vraťte gnocchi. Promíchejte, ať se obalí dýňovou směsí. Prohřejte a podávejte.
Na talíři ozdobte najemno nasekanou čerstvou šalvějí a křupavými lístky šalvěje. Ty připravíte tak, že rozehřeje v pánvičce olej a čerstvé lístky šalvěje v něm opečete dokřupava.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI