Ingredience: | |||||
květák | 1/2 hlávky | špaldová mouka T300 | 5 - 6 lžic | koření zelenina gril | 2 - 3 lžičky |
pekingské zelí | 1/2 hlávky | střední mrkev | 2 ks | žlutá paprika | 1 ks |
čekankové výhonky | hrstka | hrubozrnná sůl | dle chuti | čtyřbarevný pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | sezamová semínka | 1 lžíce |
Léto je ideálním počasím na grilování, ale když počasí nepřeje, je možné grilovací koření využít i v klasické kuchyni. Dnes jsem si vybrala grilovací koření na zeleninu a využila jej jako přísadu do obalovací směsi na květák. Bylo to zase jiná podoba klasicky obalovaného květáku. Skvěle se hodí k lehkému zeleninovému salátku z pekingského zelí.
Nejprve si květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a osušíme. Připravíme si obalovací směs, kdy si dáme do mísy nebo hlubokého talíře mouku, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením. Jednotlivé růžičky květáku pak v této směsi obalujeme a poté opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
Mezitím si připravíme salátek. Pekingské zelí si nakrájíme na proužky a ostatní zeleninu na kostičky, tedy mrkev, papriku. Česnekové výhonky pak nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Salátek podáváme k opečenému květáku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI