Gril květák se salátem z pekingského zelí zpět

Ingredience:
květák1/2 hlávkyšpaldová mouka T3005 - 6 lžickoření zelenina gril2 - 3 lžičky
pekingské zelí1/2 hlávkystřední mrkev2 ksžlutá paprika1 ks
čekankové výhonky hrstkahrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chuti
olivový olej dle potřebysezamová semínka1 lžíce
květák 1/2 hlávky, špaldová mouka T300 5 - 6 lžic, koření zelenina gril 2 - 3 lžičky, pekingské zelí 1/2 hlávky, střední mrkev 2 ks, žlutá paprika 1 ks, čekankové výhonky hrstka, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, sezamová semínka 1 lžíce

Příprava

Léto je ideálním počasím na grilování, ale když počasí nepřeje, je možné grilovací koření využít i v klasické kuchyni. Dnes jsem si vybrala grilovací koření na zeleninu a využila jej jako přísadu do obalovací směsi na květák. Bylo to zase jiná podoba klasicky obalovaného květáku. Skvěle se hodí k lehkému zeleninovému salátku z pekingského zelí.

Nejprve si květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a osušíme. Připravíme si obalovací směs, kdy si dáme do mísy nebo hlubokého talíře mouku, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením. Jednotlivé růžičky květáku pak v této směsi obalujeme a poté opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

Mezitím si připravíme salátek. Pekingské zelí si nakrájíme na proužky a ostatní zeleninu na kostičky, tedy mrkev, papriku. Česnekové výhonky pak nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Salátek podáváme k opečenému květáku.

2017-06-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI