Grilovaná krkovička se salátem ze špenátu, rajčat a bílých fazolí zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkyolivový olej dle potřebykoření - medvědí gril dle chuti
Salát:
cherry rajčátka350 glistový špenát125 gbílé fazole1 plechovka
máta hrsthrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
krkovice 4 plátky, olivový olej dle potřeby, koření - medvědí gril dle chuti, cherry rajčátka 350 g, listový špenát 125 g, bílé fazole 1 plechovka, máta hrst, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Dalším chodem při našem grilovacím menu byla grilovaná krkovička. Byla to spíše dospělácká varianta, protože koření, které jsem použila, bylo trochu pikantní, ale větším strávníkům, to vůbec nevadilo ba naopak. Jako přílohu jsem zvolila trochu netradiční kombinaci salátu, a to baby špenát s rajčátky a bílými fazolemi. V kombinaci masa a salátu to byla však dobrá volba a máme další grilovací jídlo do zásoby.

Maso si očistíme a pěstí naklepeme. Poté jej naložíme do mísy, kde jsme si rozmíchali olej a směs koření na grilování (s ohledem na obsah soli v koření už není třeba maso solit). Pořádně maso obalíme v grilovací směsi. Necháme naložené cca 2 - 3 hodiny.

Salát si připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, necháme okapat a pak zbavíme stonků. Dáme do velké mísy, do které nakrájíme rajčátka, přidáme bílé fazole (které jsme nechali okapat), nasekané lístky máty, zakápněme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Naložené maso pak grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme se špenátovým salátem s rajčátkem a bílými fazolemi.

2017-05-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI