Ingredience: | |||||
olivový olej | 3 lžíce | čerstvě vymačkaná citrónová šťáva | 2 lžíce | chilli | špetka |
sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka | makrela (4 filety na dvě porce) | 2 ks |
rukola | 50 g | petrželová nať | 20 g | sušená rajčata nakrájená na proužky | 4 ks |
ocet Balsamico | 2 lžíce |
Pokud máte rádi ryby, určitě vyzkoušejte tento recept a ogrilujte si makrelu.
Jdeme na to... :-)
Připravíme si marinádu: Do olivového oleje přidáme chilli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Z makrel uděláme dva filety, které na 10 minut vložíme do marinády. Mezitím si na talíře naaranžujeme rukolu a petržel (můžeme přidat pár cherry rajčátek na čtvrtky). Makrely opékáme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Cca půl minuty - minutu. Podle velikosti ryb. Potom otočte a stejnou dobu opékejte i z druhé strany. Filety přendejte na talíř, přidejte sušená rajčata. Na pánev vlijte zbylou marinádu, přidejte balsamicový ocet a nechte 30 vteřin povařit. Horkým dresinkem pokapejte rybu s rukolou.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI