Grilovaná mořská treska se sýrem a rajčaty zpět

Ingredience:
mořská treska500 gzakysaná smetana3 lžícesušená rajčata2-3 ks
česnek stroužek1 ksstrouhaný sýr2 lžícejarní cibulka hrstka
drcený kmín špetkasůl špetkapepř špetka
mořská treska 500 g, zakysaná smetana 3 lžíce, sušená rajčata 2-3 ks, česnek stroužek 1 ks, strouhaný sýr 2 lžíce, jarní cibulka hrstka, drcený kmín špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Grilování není jen letní záležitostí. Pokud máte doma malý kontaktní gril, nebo jiný elektrický gril, můžete kouzlit ve vaší kuchyni celoročně. Využít můžete i grilu ve vaší troubě, prostě dle možností každého.

Tresku omyjeme, osušíme a dáme na talířek. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s rajčátky a česnekem. Česnek můžete klidně vetřít do rybky při kořenění...pokud chcete mít intenzivnější příchuť česneku.
Fillé z tresky potřeme touto směsí a dáme na grilovací tácky na gril.
Když jsou dozlatova ogrilované, posypeme je sýrem smíchaným s pokrájenou jarní cibulkou a grilujeme ještě chvíli, než se sýr roztaví. Sýr vybírejte dle chuti, fantazii se meze nekladou.

U nás jsou ryby velice oblíbené, měli bychom je jíst však častěji. Doboru chuť!

2014-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI