Ingredience: | |||||
vepřová kotleta | 4 plátky | ||||
Marináda: | |||||
med | 3 lžíce | pikantní dijonská hořčice | 1 lžíce | krémžská hořčice | 1 lžíce |
bílé víno | 2,5 lžíce | tmavá, hustá sojová omáčka (Superior Dark Soy Sauce) | 1,5 lžičky | sůl | dle chuti |
mletý barevný pepř | dle chuti | utřený česnek | 3 stroužky | olej | dle potřeby |
Zelenina na gril: | |||||
kukuřice | dle chuti | papriky | dle chuti | fazolky | dle chuti |
rajčata | dle chuti | ||||
Domácí hranolky: | |||||
brambory | 600 g | sůl + marináda | dle chuti |
Vepřové kotlety připravuji moc ráda, ale jen tak se sosem na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je ale zkusila připravit na grilu a v chutné marinádě. Použila jsem hustou sojovou omáčku, med, dva druhy hořčice, víno atd.
Kotlety mírně přes fólii naklepeme a na krajích nařízneme. Osolíme a opepříme.
Utřený česnek smícháme s hustou sojovou omáčkou. Přidáme med, oba druhy hořčice a kapku bílého vína. Vymícháme marinádu, do které vložíme připravené kotlety. Necháme přes noc v chladu.
Druhý den grilujeme kotlety v marinádě na oleji na grilovací pánvi z obou stran. Poté vložíme do rozehřáté trouby na program "gril". Zalijeme ještě zbylým bílým vínem a necháme dál krátce grilovat. K výpeku přidáme ogrilovat i zeleninu.
Podáváme s domácími hranolkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI