Ingredience: | |||||
čerstvý losos | 2 porce | BIO citrony | 3 ks | domácí bazalkové pesto | dle potřeby |
keříková cherry rajčátka | dle potřeby | celozrnná bageta | dle potřeby | rukola | dle chuti |
olivový olej | torchu | hrubozrnná mořská sůl | dle chuti | slunečnicová semínka | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti | grilovací jehly nebo špejle | dle potřeby |
Grilované špízy z norského lososa jsou ideálním lehkým obědem pro letní dny. Nebudete se po nich cítit "přecpaní" a zvládnete ještě odpolední procházku. Já jsem je připravila s grilovanými cherry rajčátky a rukolovým salátkem. Jako přílohu jsem zvolila opečenou celozrnnou bagetku s bazalkovým pestem.
Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí.
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.
Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek.
Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty. Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI