Grilované špízy z norského lososa zpět

Ingredience:
čerstvý losos2 porceBIO citrony3 ksdomácí bazalkové pesto dle potřeby
keříková cherry rajčátka dle potřebycelozrnná bageta dle potřebyrukola dle chuti
olivový olej torchuhrubozrnná mořská sůl dle chutislunečnicová semínka dle chuti
citronová šťáva dle chutigrilovací jehly nebo špejle dle potřeby
čerstvý losos 2 porce, BIO citrony 3 ks, domácí bazalkové pesto dle potřeby, keříková cherry rajčátka dle potřeby, celozrnná bageta dle potřeby, rukola dle chuti, olivový olej torchu, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, slunečnicová semínka dle chuti, citronová šťáva dle chuti, grilovací jehly nebo špejle dle potřeby

Příprava

Grilované špízy z norského lososa jsou ideálním lehkým obědem pro letní dny. Nebudete se po nich cítit "přecpaní" a zvládnete ještě odpolední procházku. Já jsem je připravila s grilovanými cherry rajčátky a rukolovým salátkem. Jako přílohu jsem zvolila opečenou celozrnnou bagetku s bazalkovým pestem.

Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí.

Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek.

Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty. Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.

2015-06-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI