Grilovaní pstruzi ve slanině, plněné hříbkovou směsí s bylinkami zpět

Ingredience:
chlazení pstruzi2 kssůl dle chutidrcený kmín dle chuti
mletý pepř dle chutimáslocca 40 ghříbky250 g
anglická slanina150 gpokrájená petrželka hrstrozmarýn1 snítka
jarní cibulka1 ks
chlazení pstruzi 2 ks, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, mletý pepř dle chuti, máslo cca 40 g, hříbky 250 g, anglická slanina 150 g, pokrájená petrželka hrst, rozmarýn 1 snítka, jarní cibulka 1 ks

Příprava

K tomuto receptu není co dodat, jedním slovem vynikající. Kombinace ryb, hub a bylinek je naprosto výborná.

Oba vykuchané pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme, dobře osolíme a pokapeme citronovou šťávou. 

Nadrobno pokrájenou jarní cibulku, snítku rozmarýnu a petrželku (kudrnku orestujeme na másle. Přisypeme pokrájené hříbky, posypeme kmínem, opepříme, osolíme a zamícháme. Houbovou směs s bylinkami naplníme do připravených vykuchaných pstruhů. Pstruhy na povrchu osolíme a pokmínujeme. Připravíme si dva kusy alobalu, které potřeme máslem. Poklademe vedle sebe plátky slaniny. Slaninu obtočíme okolo pstruhů. Ryby vložíme do alobalů se slaninou, které dobře uzavřeme. Necháme odležet v chladničce cca 2 hodiny. 

Pstruhy v alobalu grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril", nebo na grilu venku, z každé strany cca 15 - 18 minut. Maso pak krásně odpadá od kostí. 

Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky, nebo samotní,

Podáváme se salátem nebo s bramborem. Zdobíme plátky citronů a petrželkou.

2018-04-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI