Ingredience: | |||||
chlazení pstruzi | 2 ks | sůl | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti | máslo | cca 40 g | hříbky | 250 g |
anglická slanina | 150 g | pokrájená petrželka | hrst | rozmarýn | 1 snítka |
jarní cibulka | 1 ks |
K tomuto receptu není co dodat, jedním slovem vynikající. Kombinace ryb, hub a bylinek je naprosto výborná.
Oba vykuchané pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme, dobře osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Nadrobno pokrájenou jarní cibulku, snítku rozmarýnu a petrželku (kudrnku orestujeme na másle. Přisypeme pokrájené hříbky, posypeme kmínem, opepříme, osolíme a zamícháme. Houbovou směs s bylinkami naplníme do připravených vykuchaných pstruhů. Pstruhy na povrchu osolíme a pokmínujeme. Připravíme si dva kusy alobalu, které potřeme máslem. Poklademe vedle sebe plátky slaniny. Slaninu obtočíme okolo pstruhů. Ryby vložíme do alobalů se slaninou, které dobře uzavřeme. Necháme odležet v chladničce cca 2 hodiny.
Pstruhy v alobalu grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril", nebo na grilu venku, z každé strany cca 15 - 18 minut. Maso pak krásně odpadá od kostí.
Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky, nebo samotní,
Podáváme se salátem nebo s bramborem. Zdobíme plátky citronů a petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI