Ingredience: | |||||
květák | 1 ks | olivový olej | 60 ml | drcený kmín | dle chuti |
utřený česnek | 4 stroužky | sůl | dle chuti | hladká mouka | 3 lžíce |
máslo | 100 g | smetana na vaření | 200 ml | strouhaný čedar | 100 g |
muškátový oříšek | špetka | sůl | dle chuti | vývar z vaření květáku | 1 hrnek |
bazalka | dle chuti | petrželka | dle chuti |
Mám pro vás tip na skvělou kombinaci chutí v podobě grilovaného květáku s česnekem a sýrovou omáčkou.
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem na skus. Poté vodu slijeme a dáme stranou.
Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a petrželkou. V této směsi necháme uvařený květák alespoň hodinu marinovat. Po této době naložený květák grilujeme v rozehřáté troubě dozlatova.
V nádobě necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku, osmahneme a stále mícháme. Zalijeme hrnkem květákového vývaru a smetanou na vaření. Vše cca 10 minut povaříme. Přidáme nastrouhaný čedar a znovu povaříme. Až má omáčka hladkou konzistenci, ochutíme muškátovým oříškem a solí.
Růžičky květáku rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.
Podávat můžeme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.
Kdo potřebuje na oběd mít maso nebo nějakou uzeninu, může ke grilovanému květáku přidat i kostičky slaniny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI