Ingredience: | |||||
hermelín | 2 ks | oblíbené koření | dle chuti | vejce uvařená natvrdo | 2 ks |
ředkvičky | 150 g | ledový salát | 150 g | červená cibule | 1/2 ks |
nasekaná pažitka | 1 lžíce | kurkuma | 1 lžička | bílý jogurt | 1 malý kelímek |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Možná vám také po Velikonocích přijde vhod i nějaký lehčí recept, ve kterém zároveň zužitkujete přebytečnou vajíčkovou nadílku.
Hermelíny potřeme lehce z obou stran olejem (já použila olej z vlašských ořechů a chuť byla skvělá) a posypeme oblíbeným kořením. Zabalíme do alobalu a hodíme na gril nebo do trouby. Mezitím si připravíme salát, který budeme mít jako přílohu. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme chvíli vypotit. Nakrájíme cibuli, ledový salát a pažitku. Oloupaná vajíčka také nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky. Z ředkviček slijeme přebytečnou tekutinu a přidáme ostatní zeleninu a koření. Na závěr vmícháme bílý jogurt nebo, chcete-li zakysanou smetanu a ihned podáváme spolu s rozpečeným hermelínem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI