Ananasová salsa: | |||||
ananas | 1/2 ks | malá cibule | 1 ks | paprička jalapeňo | 1 ks |
nadrobno nasekaná petržel | 2 lžíce | limetová šťáva | 2 lžíce | ||
Losos: | |||||
losos (po 250 g) | 2 filety | olivový olej | 100 ml | šťáva z limety | 1 ks |
koření Adžika | 1 lžička | kouřová sůl | 1 lžička |
Čas grilování - ideální chvíle připravit si lososa.
Nejdříve si očistíme ananas a nakrájíme na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout.
Než ananas vychladne, připravíme si lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho v marinádě otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou - ne do lednice.
Zatím co se losos marinuje, dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme do misky, kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričku jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice.
Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3 - 5 minut. Otočíme a grilujeme také 3 - 5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené.
Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI