Guláš se sušenými švestkami
zpět
Ingredience: |
hovězí maso (pupek) | 700 g | velká cibule | 2 ks | hovězí vývar | 1 l |
sladká paprika | 2 lžíce | pálivá paprika | 1 lžička | drcený kmín | 0,5 lžičky |
nové koření | 3 kuličky | bobkový list | 2 ks | protlak | 1 ks (140 g) |
švestková poidla | 2 vrchovaté lžíce | sušené švestky | 5 ks | světle zelené papriky | 3 ks |
česnek | 3 stroužky | brambory | 400 g (4 ks střední) | sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
hovězí maso (pupek) 700 g, velká cibule 2 ks, hovězí vývar 1 l, sladká paprika 2 lžíce, pálivá paprika 1 lžička, drcený kmín 0,5 lžičky, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, protlak 1 ks (140 g), švestková poidla 2 vrchovaté lžíce, sušené švestky 5 ks, světle zelené papriky 3 ks, česnek 3 stroužky, brambory 400 g (4 ks střední), sůl dle chuti, pepř špetka
Příprava
Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd.
Postup:
- Pokrájenou cibuli opečte na oleji, když začne zlátnou, přidejte na kostky pokrájené maso a společně opékejte, až se maso ze všech stran zatáhne.
- Přidejte protlak, povidla, švestky překrájené na půlky a koření, promíchejte a vše zalijte vývarem. Osolte, přiklopte pokličkou a 1,5 hodiny duste.
- Po hodině přidejte pokrájené papriky a brambory, přiklopte pokličkou a ještě duste až do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut. Na závěr prolisujte do guláše česnek a ještě 10 minut povařte, podle chuti opepřete.
DOBROU CHUŤ!
2015-01-21
Hlavní chody
Autor:
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední
Fotogalerie