Ingredience: | |||||
hovězí krk | 800 g | cibule | 800 g | rajský protlak | 1 plechovka |
česnek | 3 stroužky | majoránka | hrstka | světlé pivo | 1 ks |
sůl | špetka | pepř | špetka | sušená chilli paprička | 1 ks |
paprika mletá | 1 lžička | chléb na zahuštění | hrst | olej / sádlo | 2 větší lžíce |
Tento guláš jsme vařili společně s manželem, který ho dělá stejně nejlépe. Když přijde doma řeč právě na tento recept, nechám to mile ráda na něm. Protože jeho guláše chutnají opravdu nejlépe.
Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.
Na oleji nebo na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Hlavně necháme maso pěkně zatáhnout.
Poté přidáme 1 malý rajský protlak a promícháme. Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Nemáte-li světlé, dejte klidně tmavé.
Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme jen pivo.
K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky.
Povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme.
Koření můžete přidat klidně najednou, jak kdo je zvyklý a chce případně cítit intenzivně chuť česneku či majoránky.
Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem těstovinami nebo pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI