Guláš z hovězího krku zpět

Ingredience:
hovězí krk800 gcibule800 grajský protlak1 plechovka
česnek3 stroužkymajoránka hrstkasvětlé pivo1 ks
sůl špetkapepř špetkasušená chilli paprička1 ks
paprika mletá1 lžičkachléb na zahuštění hrstolej / sádlo2 větší lžíce
hovězí krk 800 g, cibule 800 g, rajský protlak 1 plechovka, česnek 3 stroužky, majoránka hrstka, světlé pivo 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, sušená chilli paprička 1 ks, paprika mletá 1 lžička, chléb na zahuštění hrst, olej / sádlo 2 větší lžíce

Příprava

Tento guláš jsme vařili společně s manželem, který ho dělá stejně nejlépe. Když přijde doma řeč právě na tento recept, nechám to mile ráda na něm. Protože jeho guláše chutnají opravdu nejlépe.

Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.

Na oleji nebo na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Hlavně necháme maso pěkně zatáhnout.
Poté přidáme 1 malý rajský protlak a promícháme. Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Nemáte-li světlé, dejte klidně tmavé.
Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme jen pivo.
K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky.
Povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme.
Koření můžete přidat klidně najednou, jak kdo je zvyklý a chce případně cítit intenzivně chuť česneku či majoránky.

Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem těstovinami nebo pečivem.

2014-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI