Guláš z krůtího stehna se zelenými paprikami a rajčaty zpět

Ingredience:
vykostěné krůtí stehno800 gvetší červená cibule4 ksrajčata2 - 3 ks
malý rajský protlak (rajská šťáva)1 kszelená paprika2 - 3 kschilli paprička1 ks
vývar dle potřebyolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutimajoránka špetkarozmarýn snítka
uzená (maďarská) paprika dle chuti
vykostěné krůtí stehno 800 g, vetší červená cibule 4 ks, rajčata 2 - 3 ks, malý rajský protlak (rajská šťáva) 1 ks, zelená paprika 2 - 3 ks, chilli paprička 1 ks, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka špetka, rozmarýn snítka, uzená (maďarská) paprika dle chuti

Příprava

Dostali jsme chuť na guláš, tak jsem se rozhodla ho uvařit. Tentokrát jsem zvolila krůtí maso a přidala ještě papriky a rajčata. Guláš se opravdu povedl a my si moc pochutnali.

Maso z vykostěného krůtího stehna nakrájíme na větší kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno pokrájené červené cibule a orestujeme. Přilijeme rajský protlak, přisypeme maďarskou uzenou papriku, vložíme na proužky pokrájená rajčata a zelené papriky (zbavené jádřinců) a zamícháme. Do základu vložíme pokrájené kostky masa a orestujeme je se zeleninou. Podlijeme vývarem.

Dusíme do měkka. Přidáme špetku majoránky, snítku rozmarýnu, nadrcenou chilli papričku, podlijeme a dál dusíme do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl a ještě chvíli promícháme. Guláš nezahušťujeme. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami. 

2018-05-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI