Ingredience: | |||||
uzené maso | dle potřeby | sterilované zelí | 1 sklenička | cibule | 1 ks |
Halušky: | |||||
hrubá mouka | 500 g | vejce | 1 ks | voda | 250 ml |
Jednoduchý a výborný pokrm, který milujeme snad všichni.
Na sádle si orestujeme cibulku spolu s nakrájeným uzeným masem, přidáme pokrájené kysané zelí a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme. Halušky si uděláme z hrubé mouky, vejce, vody - těsto. Pasírujeme přes haluškovač do vroucí vody, po vyplavání na hladinu odebíráme. Do horkých halušek můžeme dát plátek másla, halušky potom získají jemnější chuť. Halušky smícháme se směsí z uzeného a zelí a podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI