Halušky se zelím, brynzou a uzeným zpět

Ingredience:
brambory750 ghladká mouka250 gsůl dle chuti
cibule1 ksuzené maso nebo špek dle potřebykysané zelí1 sáček
brynza1 kelímek
brambory 750 g, hladká mouka 250 g, sůl dle chuti, cibule 1 ks, uzené maso nebo špek dle potřeby, kysané zelí 1 sáček, brynza 1 kelímek

Příprava

Další varianta podávání je s kysaným zelím bez bryndzy, ale jak jsem už říkala, u nás prostě musí být oboje.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce a promícháme s moukou. Množství je orientační, záleží na druhu brambor. Těsto tlačíme do vroucí vody přes síto na halušky (nebo odkrajujeme lžičkou) a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím osmažíme uzeninu s cibulkou dozlatova, kterou poté vmícháme do scezených halušek a přimícháme bryndzu. Zpravidla se v horkých haluškách rozpustí, ale je možné ji předem trošku nahřát či naředit zakysanou smetanou

2014-11-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI