Ingredience: | |||||
brambory | 750 g | hladká mouka | 250 g | sůl | dle chuti |
cibule | 1 ks | uzené maso nebo špek | dle potřeby | kysané zelí | 1 sáček |
brynza | 1 kelímek |
Další varianta podávání je s kysaným zelím bez bryndzy, ale jak jsem už říkala, u nás prostě musí být oboje.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce a promícháme s moukou. Množství je orientační, záleží na druhu brambor. Těsto tlačíme do vroucí vody přes síto na halušky (nebo odkrajujeme lžičkou) a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím osmažíme uzeninu s cibulkou dozlatova, kterou poté vmícháme do scezených halušek a přimícháme bryndzu. Zpravidla se v horkých haluškách rozpustí, ale je možné ji předem trošku nahřát či naředit zakysanou smetanou
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI