Hermelínové brambory zapečené se slaninou zpět

Ingredience:
brambory8 kscibule2 kssůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřebybalsamikový ocet1,5 lžičky
hermelín1 ksanglická slanina160 gzakysaná smetana1 kelímek
pažitka dle chutiuzená paprika dle chutidijonská hořčice dle chuti
brambory 8 ks, cibule 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, balsamikový ocet 1,5 lžičky, hermelín 1 ks, anglická slanina 160 g, zakysaná smetana 1 kelímek, pažitka dle chuti, uzená paprika dle chuti, dijonská hořčice dle chuti

Příprava

Jednoduché, rychlé, syté a hlavně opravdu moc dobré jídlo z brambor. Můžete jej připravit jak ze syrových, tak z již uvařených brambor.

Brambory vydrbeme kartáčkem a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice, olivový olej a trochu balsamika.

Brambory rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme mašlovačkou olejovou směsí.

Brambory předpečeme v rozehřáté troubě na program "gril" dorůžova. Na předpečené brambory poklademe plátky cibule, plátky hermelínu a slaniny. Zalijeme ochucenou smetanou s uzenou paprikou, pažitkou, solí a pepřem a pečeme na 180 stupňů cca 12 - 15 minut dozlatova. 

2018-05-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI