Holandský řízek, bramborová kaše zpět

Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
vod200 mltvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný)200 gstrouhanka8 - 10 lži
hladká mouka4 - 6 lžicvejce2 - 3 kspepř dle chuti
Bramborová kaše:
brambory500 gmáslo2 - 3 lžícesůl dle chuti
smetana dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, vod 200 ml, tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) 200 g, strouhanka 8 - 10 lži, hladká mouka 4 - 6 lžic, vejce 2 - 3 ks, pepř dle chuti, brambory 500 g, máslo 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti, smetana dle chuti

Příprava

V televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk jsme vařili i tuhle českou klasiku. Kdo by nemiloval holanďáky, že jo?

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z televizního pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI