Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve zpět

Ingredience:
celer1 kgmrkev500 gkuřecí prsa600 g
hladká mouka1 lžíceslunečnicový olej1 lžíceostřejší hrubozrnná hořčice2 lžíce
zeleninový nebo kuřecí vývar (může být i z kostky, granulí nebo koncentrátu)400 mlsůl špetkapepř špetka
zelené fazolky k podávání dle potřeby
celer 1 kg, mrkev 500 g, kuřecí prsa 600 g, hladká mouka 1 lžíce, slunečnicový olej 1 lžíce, ostřejší hrubozrnná hořčice 2 lžíce, zeleninový nebo kuřecí vývar (může být i z kostky, granulí nebo koncentrátu) 400 ml, sůl špetka, pepř špetka, zelené fazolky k podávání dle potřeby

Příprava

Kuře stokrát jinak. Tenhle recept je dle mě moc fajn.

Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky (práci vám ušetří robot), vložte do hrnce a zalijte horkou vodou. Lehce osolte, přiklopte a povařte doměkka, deset až dvanáct minut.

Mezitím nakrájejte maso a obalte ho v mouce se solí a pepřem. Olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi a maso ze všech stran zprudka opečte do světle hněda. Vmíchejte hořčici a vývar, přiveďte k varu. Nezakryté povařte za občasného míchání tři až šest minut, aby bylo kuře hotové a omáčka zhoustla.

Vařenou zeleninu slijte a rozšťouchejte na hrubou kaši. Rozdělte na talíře, přidejte maso i omáčku. Podávejte s fazolkami.

2014-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI