Houbová sladko-kyselá smetanová omáčka zpět

Ingredience:
houby dle potřebyvoda200 mlnové koření10 kuliček
celý pepř10 kuličekbobkový list4 ksmléko500 ml
hladká mouka2 - 3 lžícesmetana dle potřebycukr dle chuti
ocet dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
houby dle potřeby, voda 200 ml, nové koření 10 kuliček, celý pepř 10 kuliček, bobkový list 4 ks, mléko 500 ml, hladká mouka 2 - 3 lžíce, smetana dle potřeby, cukr dle chuti, ocet dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Houbová sladko-kyselá omáčka jako od babičky! Tak tuhle dobrotu babička podávala s houskovým knedlíkem, ale někdo ji má rád s bramborem. Pro masožravce se uvaří hovězí maso, aby nebrblali, jiný zas uvaří vejce na tvrdo, ale u nás doma ji máme nejraději jen tak s knedlíčkem. Jak ji máte rádi vy?

Houby nakrájíme na větší kousky, dáme do osolené vody a necháme asi 25 minut vařit. Mezitím si v menším hrnci svaříme vývar z vody a koření. Voda musí přejít varem, aby vůně koření byla intenzivnější.

Uvařené houby přecedíme, zalijeme kořením a povaříme. Houby budou krásně vonět. V mléce rozmícháme hladkou mouku a vylijeme ji za stálého míchání do houbové směsi. Omáčku dobře provaříme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Pro zjemnění na závěr vmícháme smetanu.

2017-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI