Houbové karbanátky zpět

Ingredience:
houby300 ghousky (namočené do 125ml mléka)2 kssádlo2 - 3 lžíce
středně velká cibule1 kssůl dle chutipepř dle chuti
mletý kmín dle chutivejce2 ksstrouhanka dle potřeby
olej na smažení
houby 300 g, housky (namočené do 125ml mléka) 2 ks, sádlo 2 - 3 lžíce, středně velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti, vejce 2 ks, strouhanka dle potřeby, olej na smažení

Příprava

Máte rádi houby? Máte rádi karbanátky? Pokud jste na obě otázky odpověděli ANO, tak tento receptík je přímo pro vás.

V hrnci rozpustíme sádlo a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli kterou necháme zesklovatět. Na cibulku přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs necháme dusit, tak aby se nám odpařila přebytečná šťáva z hub a houby změkly. Poté necháme směs vychladnout. K vychladlým houbám přidáme vejce, namočenou housku v mléce, kterou předtím vymačkáme, směs promícháme, přidáme podle potřeby strouhanku, aby se nám utvořilo "houbové těsto" a necháme alespoň hodinu uležet v lednici. Ze ztuhlé směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

2017-09-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI