Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami zpět

Ingredience:
čerství klouzci700 gcibule100 gsmetana150 g
smetanový jogurt100 gplátek másla2 cmvoda2 lžíce
drcený kmín1 špetkamletý pepř1 špetkasůl1 špetka
nasekaná petržel1 větší hrstvejce4 ksbrambory1 kg
čerství klouzci 700 g, cibule 100 g, smetana 150 g, smetanový jogurt 100 g, plátek másla 2 cm, voda 2 lžíce, drcený kmín 1 špetka, mletý pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, nasekaná petržel 1 větší hrst, vejce 4 ks, brambory 1 kg

Příprava

Hříbky ještě stále rostou, tak proč si nepochutnat na trošku jiné úpravě. Vyzkoušejte je třeba na husto.

Očištěné klouzky nakrájíme na 0,5cm plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme zesklovatět cibuli, přidáme kmín a necháme rozvonět.
Přidáme klouzky, vodu, promícháme a přikryté pokličkou dusíme slabým varem 5 minut.
Po této době, kdy klouzci pustí vodu všechen obsah z kastrolu překlopíme do velké pánve a za stálého míchání necháme odpařit všechnu tekutinu.
Až máme hotovo, opět klouzky přemístíme do kastrolu, zalijeme smetanou, mírně osolíme, opepříme a slabým varem vaříme 5 minut.
Poté přidáme jogurt, promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme prohřát.
Podáváme s vařenými bramborami a sázenými, nebo vařenými vejci.
Na talíři vše posypeme petrželkou.

Dobrou chuť!
2022-10-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI