Ingredience: | |||||
hrubý bulgur | 150 g | mrkev | 120 g | cibule | 1 ks |
sušené houby | 2 hrsti | olivový olej | 2 lžíce | seitan | 120 g |
česnek | 1 stroužek | drcený kmín | 1/4 lžičky | hladkolistá petržel | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Bulgur v sobě skrývá mnohá pozitiva. Kromě sacharidů především obsahuje hodně vlákniny a bílkovin, dále také hořčík, železo a fosfor. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a navíc nenadýmá. Dalším plusem je jeho snadná příprava. Bulgur stačí přivést k varu a po 3-5 minutách vaření jej necháte přiklopený „dojít“.
Houby zalijte horkou vodou a vaříte do změknutí asi 20minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte najemno.
V hrnci rozehřejte olej, na němž orestujete cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.
Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5 – 7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.
Něco navíc:
Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.
1 porce obsahuje: Energetická hodnota: 1 683 kJ Bílkoviny: 24g Sacharidy: 59g Tuky: 8g
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI