Houbový guláš zpět

Ingredience:
houby co nejvíce, dle chutivětší rajčata5 ksvětší papriky (sladké/pálivé na půl)4 ks
větší cibule4 kssádlo3 lžícehladká mouka / jíška lžíce
smetana100 mlčesnek3 stroužkysůl šptka
pepř špetkakmín mletý špetkamletá paprika špetka
majoránka špetkatymián špetka
houby co nejvíce, dle chuti, větší rajčata 5 ks, větší papriky (sladké/pálivé na půl) 4 ks, větší cibule 4 ks, sádlo 3 lžíce, hladká mouka / jíška lžíce, smetana 100 ml, česnek 3 stroužky, sůl šptka, pepř špetka, kmín mletý špetka, mletá paprika špetka, majoránka špetka, tymián špetka

Příprava

 Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. A i houbový guláš je stejně jako všechny ostatní guláše lepší odleželý.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na rozpáleném sádle dozlatova. Přisypeme kmín, papriku a přidáme prolisovaný česnek. Krátce orestujeme, aby se všechno pěkně rozvonělo a přihodíme houby, které restujeme tak dlouho, dokud nezačnou pouštět vodu a neztratí trochu na objemu. Poté přihodíme na větší kusy nakrájenou papriku. Opět nějakou dobu restujeme a teprve potom přidáme na kostky nakrájená rajčata (já je neloupu, ale je to čistě individuální). Základ zalijeme vodou (nebo vývarem, kdyby nám tam ta kostka přece jen moc chyběla), osolíme, opepříme, přidáme tymián a dusíme na mírném ohni 40 minut, aby zelenina pořádně změkla. Pokud chceme guláš zahustit, přidáme jíšku, nebo ve smetaně rozkvrdláme trochu mouky a v guláši ji ještě minimálně 20 minut provaříme. Pokud ne, přidáme smetanu samotnou. Teprve ke konci přisypeme majoránku. 

Doboru chuť!

2014-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI