Ingredience: | |||||
velká cibule | 2 ks | olej | dle potřeby | česnek | 3 - 4 stroužky |
voda | cca 2 l | směs hub (čím víc tím líp) | dle pořeby | velká červená paprika | 1 ks |
malá cuketa | 1 ks | oloupaná rajčata nebo plechovka krájených | 4 ks | tymián | 1 lžíce |
mletý kmín | 1 lžíce | majoránka | 1 lžíce | mletá paprika | 2 lžíce |
ječná mouka | na zahuštění |
Letos jich je fakt hodně. Rostou všude, i tam kde nikdy nerostly, rostou nám na zahradě, rostou i na skále...
Recept z mojí dětské sbírky receptů. Skvost, který jsem si kdysi opsala z máminých receptů a nikdy podle něj neuvařila. Škoda je to fakt echt houbový guláš! A přidala jsem tam cuketu. Jenom ten křen by to chtělo!
Kdo vaří, tak už ví podle surovin. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji ve velkém hrnci. Zaprášíme paprikou a mícháme, aby se nepřipálila. Nedávám všechnu, to by se připálila, nebo bych musela dát zbytečně hodně oleje. Vhodíme nahrubo nakrájené kousky hub a podlijeme horkou vodou, ne úplně do ponoření. Zasypeme kořením, přidáme rajčata, nakrájenou papriku, oloupanou cuketu a dusíme. Na závěr zahustíme ječnou moukou. Podáváme s knedlíky, bramboráky, rýží nebo chlebem. A s křenem! Mě teda chyběl, moc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI