Těstíčko: | |||||
rozšlehané vejce | 2 ks | polohrubá mouka | 6 lžic | mléko | 2,5 dcl |
solamil (rozmíchaný ve studené vodě) | 2 lžíce | koření Adžika | špetka | sůl | špetka |
strouhanka (na obalení) | |||||
Houbová směs: | |||||
čerstvé houby | 200 g | střední cibule nakrájená nadrobno | 1 ks | vejce | 1 ks |
rozetřený česnek | 1 stroužek | petrželka | hrstka | uzená paprika koření | špetka |
sůl | špetka | drcený kmín | špetka | pepř | špetka |
olej | na smažení |
Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.
Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky.
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.
Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI