Houby v kapse zpět

Těstíčko:
rozšlehané vejce2 kspolohrubá mouka6 lžicmléko2,5 dcl
solamil (rozmíchaný ve studené vodě)2 lžícekoření Adžika špetkasůl špetka
strouhanka (na obalení)
Houbová směs:
čerstvé houby200 gstřední cibule nakrájená nadrobno1 ksvejce1 ks
rozetřený česnek1 stroužekpetrželka hrstkauzená paprika koření špetka
sůl špetkadrcený kmín špetkapepř špetka
olej na smažení
rozšlehané vejce 2 ks, polohrubá mouka 6 lžic, mléko 2,5 dcl, solamil (rozmíchaný ve studené vodě) 2 lžíce, koření Adžika špetka, sůl špetka, strouhanka (na obalení) , čerstvé houby 200 g, střední cibule nakrájená nadrobno 1 ks, vejce 1 ks, rozetřený česnek 1 stroužek, petrželka hrstka, uzená paprika koření špetka, sůl špetka, drcený kmín špetka, pepř špetka, olej na smažení

Příprava

Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.

Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.
Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky.

Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.

Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. 

2014-10-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI