Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 1000 g | cibule | 1000 g | sádlo | 180 g |
zelená paprika | 1 ks | červená kapiová paprika | 1 ks | červená sypká paprika | 2 - 3 lžičky |
sůl | dle chuti | drcený kmín | špetka | majoránka | špetka |
česnek | 4 stroužky | malý rajský protlak | 1 ks | Kayenský pepř | špetička |
vývar | na podlévání |
My jsme ke guláši měli jako přílohu karlovarský knedlík, ale je jen na vás, jakou přílohu si zvolíte vy....
Hovězí kližku upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo - hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět. Vložíme orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka co nejdéle. Podléváme připraveným vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájené oba druhy paprik, špetku Kayenského pepře, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, majoránku a ještě chvíli promícháváme. Nezahušťujeme!!!
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jinéých záklechtek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI