Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 800 g | cibule | 800 g | sádlo | dle potřeby |
červené víno | 200 ml | majoránka | dle chuti | česnek | 3 stroužky |
rajská šťáva | 2 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
menší dýně | 1/4 ks | chléb | na zahuštění | vývar | dle potřeby |
Netradiční, ale velice chutný guláš, který je ideální v tomto podzimním období.
Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Pak přidáme rajskou šťávu, na kousky pokrájenou a oloupanou dýni (bez pecek) a zamícháme. Základ guláše podlijeme vývarem a asi polovinou vína. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb a špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí. Dýně se v omáčce rozvaří, ale je tam stále poznat. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme a dopepříme.
Guláš podáváme například s kurkumovým knedlíkmem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI