Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 1 kg | středně velké cibule | 3 ks | rozpuštěné škvařené sádlo | 4 lžíce |
sůl | 2 lžičky | granulovaný česnek | 2 lžíce | pasírovaná rajčata | 5 lžic |
chlebová strouhanka | 3 lžíce | drcený kmín | 1/2 lžičky | bobkový list | 2 ks |
nové koření | 6 kuliček | pepř | 8 kuliček | voda | 1 a 1/2 hrnku |
sušená majoránka | 1 lžíce | prolisovaný česnek | 2 stroužky |
Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.
Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky.
Jako příloha se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI