Hovězí kližka s přírodní šťávou zpět

Ingredience:
hovězí kližka900 gsilný hovězí vývar350 mlolej2 lžíce
cibule1 ksčesnek3 stroužkymáslo1 plátek (2cm)
nakrájený medvědí česnek nebo zelená cibulová nať2 velké hrstisůl dle chutimletý pepř dle chuti
hovězí kližka 900 g, silný hovězí vývar 350 ml, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, máslo 1 plátek (2cm), nakrájený medvědí česnek nebo zelená cibulová nať 2 velké hrsti, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Hovězí kližka a papiňák jsou mé dvě oblíbené věci v kuchyni. Tak pojďme si něco dobrého připravit.

Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.

V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli s česnekem.

Položíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Poté pod něj podsuneme nerezovou podložku nebo pařák na knedlíky, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum a dusíme 60 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso dáme stranou, vytáhneme podložku a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme. 

Do šťávy dáme nakrájený medvědí česnek, nebo cibulovou nať, máslo a prudkým varem chvíli provaříme na hustější konzistenci.

Maso zbavené provázku nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme se šťávou a bramborovým knedlíkem. Vhodná je i rýže.

2017-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI