Ingredience na hovězí: | |||||
hovězí maso | 500 g | česnek | 4-5 stroužků | pivo/voda | 1 láhev |
olej | 3 lžíce | čerstvý tymián | 2 snítky | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | ||||
Na polentové hranolky: | |||||
polenta | 80 g | voda (dle návodu) | 200 ml | hraška | 1 hrstička |
sůl | 1 špetka |
Na hovězí na česneku (pro cca 3 osoby):
Na polentové kroketky (pro cca 3 osoby):
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a česnek na silnější plátky. V hrnci rozpalte olej, na osmahněte česnek a maso, dokud se nezatáhne. V multicookeru k tomuto můžete využít funkce FRY (cca 10 minut). Poté podlijte pivem či vodou nebo vývarem, pokud se bojíte používat alkohol při vaření pro děti. Stáhněte sílu varu na úplné minimum, aby vše v hrnci jen neznatelně bublalo, přidejte tymián a přikryjte poklicí. Pokud vlastníte chytrý hrnec jako já, nastavte na něm funkci STEW na 2 hodiny, stejnou dobu duste i bez něj. Občas zkontrolujte, zda-li se voda nevyvařila a maso se nepřipaluje - v tom případě ještě znovu trošku podlijte.
Uvedené množství polenty zalijte vroucí vodou (její množství ještě poměřte s návodem na obalu, ne každá polenta je stejná a vyžaduje stejné množství vody) a rychle promíchejte, aby se neutvořily hrudky. Dle chuti můžete osolit. Hotovou kaši nechte zcela vychladnout. Poté je z ní možné tvořit kuličky nebo válečky, zkrátka tvary, které budete obalovat v hrašce (já jsem do ní přidala ještě mandlové lupínky - od 2 let). Pečte v troubě na pečícím papíře, dokud nebudou zlatavé a křupavé shora. Na 180°C to může trvat tak 30 minut.
Jak vidíte na fotografii, přidala jsem k jídlu ještě špenát. Jde o pouze spařené listy špenátu s troškou soli, česneku a kapkou smetany.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI