Hovězí kostky na slanině s dušenou mrkví s hráškem zpět

Na maso:
hovězí na dušení (loupaná plec)600 gdobrá slanina100 gcibule2 ks
koření Roštěnky2 lžičkysůl dle chutipepř špetka
česnek1 stroužekolej3 lžícedrcený kmín2 lžičky
vývarcca 300 ml
Na mrkev:
mrkev800 gmražený hrášek2 hrstěcibule1 ks
máslo1 lžícesádlo1 lžícecitronová šťáva2 lžíce
mletý bílý pepř1 lžičkasůl dle chuticukr dle chuti
hladká mouka2 lžíce
hovězí na dušení (loupaná plec) 600 g, dobrá slanina 100 g, cibule 2 ks, koření Roštěnky 2 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek 1 stroužek, olej 3 lžíce, drcený kmín 2 lžičky, vývar cca 300 ml, mrkev 800 g, mražený hrášek 2 hrstě, cibule 1 ks, máslo 1 lžíce, sádlo 1 lžíce, citronová šťáva 2 lžíce, mletý bílý pepř 1 lžička, sůl dle chuti, cukr dle chuti, hladká mouka 2 lžíce

Příprava

Dušenou mrkev buď milujete nebo nenávidíte. Věřte, že je to nejen výborná záležitost, ale mrkev je především velmi zdravá.

Maso kuchyňsky upravíme, opláchneme, osušíme, překrájíme na kostky 3x3 cm. Dáme do misky, přidáme koření (vyjma soli), olej a pořádně vpracujeme rukama do masa. Přiklopíme a necháme přes noc v lednici. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Pak přidáme maso, osolíme a necháme restovat cca 10 minut. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu nebo vývar. Chceme-li šťávu hustější, přidáme trochu zátřepky nebo hotovou jíšku Tmavá (Knorr).
Mrkev nakrájíme na hranolky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme na skus cca 15 minut. Sádlo a máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou zředíme vodou z mrkve (uvařenou mrkev scedíme a vodu uchováme). Na mírném plameni necháme provařit mrkev s jíškou, přidáme cukr, citronovou šťávu, bílý mletý pepř a případně sůl. Doředíme vodou z mrkve na požadovanou konzistenci. Úplně na závěr přidáme mražený hrášek a jenom krátce prohřejeme. Podáváme s dušeným masem a vařenými brambory.

2015-01-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI