Ingredience: | |||||
hovězí plec | 1 kg | pevný špek | 200 g | středně velká mrkev | 1 ks |
středně velká petržel | 1 ks | celer | kousek | velká cibule | 1 ks |
máslo | 100 g | hovězí vývar | 300 - 500 ml | smetana | 100 ml |
citron | 1/2 ks | šípková zavařenina | 1 sklenice (300 - 400 ml) | sůl | dle chuti |
mletý pepř | 1 lžička | nové koření | pár kuliček | bobkový list | 1 ks |
jalovec | pár kuliček | tymián | 2 snítky | perník | na zahuštění |
Hovězí maso je klasa. Hovězí maso se šípkovou omáčkou je klasa ještě o něco větší. Jen kvůli hovězímu se šípkovou jsem se letos mořila se šípkovou zavařeninou (jak jsem se mořila se můžete podívat na mém blogu).
A jen kvůli blogu jsem jeho přípravu odkládala donekonečna. Abychom si rozuměli, takovéhle jídlo si zaslouží dobře vyfotit. Abych ho mohla dobře vyfotit, potřebovala jsem světlo. Kterého je teď v zimě vážně pomálu. A abych měla trochu toho potřebného světla, musela jsem hovězí servírovat přes den, tedy o víkendu, což byla tak trochu výzva. Málokterý víkend totiž v Jeskyni obědváme (v týdnu to samozřejmě už tuplem nevyjde). Teď ten čas nastal a tak je recept konečně tu, takový trochu nedělní a strašně dobrý! Fotky ovšem beztak nestojí za moc, protože světla bylo i přes časné focení málo a na přisvícení jsem si ještě pořád nic nepořídila (a žlutou stropní žárovkou si přisvěcovat nemůžu, to dá rozum). Ale co už, hlavně že chutnalo!
Postup jsem si tentokrát zjednodušila a vynechala z něho troubu. Částečně i proto, že maso, které jsem si pořídila, nebylo ani trochu kompaktní a jeho špikování a pečení vcelku tedy nepřicházelo v úvahu. Pokud vás zajímá, jak do přípravy tu troubu namontovat, podívejte se prosím SEM, na klasické kančí se šípkovou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI