Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 800 g | slanina | 150 g | měkký salám | 200 g |
cibule | 2 ks | sladkokyselé okurky | 3 ks | masitá červená paprika | 1 ks |
olej | 1 lžíce | sladká mletá paprika | 2 lžičky | lák z okurek | 3 dl |
hovězí vývar | 2 dl | plnotučná hořčice | 1 lžíce | vejce uvařená natvrdo | 3 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Na zahuštění: | |||||
sladká smetana | 2 dl | hladká mouka | 1 lžíce |
Určitě všichni znáte falešné španěláčky, nebo-li rozlítané ptáčky.Udělala jsem je z hovězí kližky,se smetanou a druhý den po uležení byly moc príma.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.
Do základu přidáme maso nakrájené na větší kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.
Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného promíchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce.
Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI