Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce zpět

Ingredience:
hovězí kližka800 gslanina150 gměkký salám200 g
cibule2 kssladkokyselé okurky3 ksmasitá červená paprika1 ks
olej1 lžícesladká mletá paprika2 lžičkylák z okurek3 dl
hovězí vývar2 dlplnotučná hořčice1 lžícevejce uvařená natvrdo3 ks
sůl dle chutipepř dle chuti
Na zahuštění:
sladká smetana2 dlhladká mouka1 lžíce
hovězí kližka 800 g, slanina 150 g, měkký salám 200 g, cibule 2 ks, sladkokyselé okurky 3 ks, masitá červená paprika 1 ks, olej 1 lžíce, sladká mletá paprika 2 lžičky, lák z okurek 3 dl, hovězí vývar 2 dl, plnotučná hořčice 1 lžíce, vejce uvařená natvrdo 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sladká smetana 2 dl, hladká mouka 1 lžíce

Příprava

Určitě všichni znáte falešné španěláčky, nebo-li rozlítané ptáčky.Udělala jsem je z hovězí kližky,se smetanou a druhý den po uležení byly moc príma.

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.

Do základu přidáme maso nakrájené na větší kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.

Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného promíchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce.

Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.

2019-04-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI