Ingredience: | |||||
hovězí líčka | cca 1,5 kg | cibule | 3 ks | česnek | 4 stroužky |
tmavé pvo | 0,5 l | chilli paprička | 1 ks | kořenová zelenina nakrájená na kostičky | 1 hrneček |
slanina | cca 50 g | sádlo | 2 lžíce | žampiony, nemusí být | 2 ks |
chleba | na zahuštění | nové koření | pár kuliček | celý p epř | pár kuliček |
bobkový list | 2 ks | dijonská hořčice | 2 lžíce |
Hovězí líčka...no popravdě při vyslovení, jsem si představovala šlachovité maso, které se nedá rozžvýkat, a dřív se tím krmili psi. Ovšem doba je jiná a i kuchaři líčka využívají na skvělé pokrmy. Tak jsem samozřejmě nechtěla být pozadu a manžela tak ochudit o skvělý zážitek z líček. Nebyl překvapen jen on, ale i já mile zaskočena, jak jemné maso to je.
Maso si ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm orestujeme. Po asi 10 ti minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut. Pak vložíme maso zpět i se šťávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI