Ingredience: | |||||
hovězí líčka | 600 g | větší cibule | 3 - 4 ks | rajčatový protlak | 1 plechovka |
žampionů | 180 g | červené víno | 150 ml | sušená rajčata | 3 ks |
kyselý okurek | 3 ks | olivový olej | 2 pol. lžíce | mletý bobkový list | hrsttička |
jalovec | špetka | nové koření | špetka / kuličky | sůl | špetka |
pepř | špetka | vývar z kostí | 0,5 l |
Jste milovníky líček, tak se nacházíte v tom správném receptu. Kdo nepoužívá divoké koření, může zjistit, že kombinace hovězího masa, jalovce a červeného vína je dokonalá.
Maso kuchyňsky upravíme, pokrájíme na nudličky, opepříme a naložíme přes noc do červeného vína.
Na oleji další den orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibuli - naložená hovězí líčka i s vinnou marinádou, necháme zatáhnout, přidáme velký rajský protlak a mícháme a opékáme ještě dál ze všech stran. Když budou mít líčka pěkně puštěnou šťávičku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme divoké koření, sůl, přiklopíme poklicí tlakového hrnce a na cca 25 minut necháme dusit v tlakáči nebo v jiné nádobě /v troubě/. Po této době, odpustíme páru z tlakového hrnce, přidáme pokrájené žamiponky a přidáme ( + okurky nebo sušená rajčata ) a ještě chvíli podusíme. Podle potřeby dosolíme, dopepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Pokud je potřeba omáčku ještě malinko zahustit, vmícháme špetku solamylu a krátce povaříme. Většinou je omáčka dost hustá, je to pěkná kolagenová šťáva. Podáváme s bylinkovou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI