Ingredience: | |||||
hovězí líčka | 4 ks | olej | 2 lžíce | cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | větší mrkev | 2 ks | vývar | 200 ml |
mrkvová štáva | 200 ml | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Dále budete potřebovat: | |||||
plátek másla | 1 cm | olej | 1 lžička | větší mrkev | 1 ks |
vývar | 5 lžic | limetka - šťáva | 1/2 ks |
Po hovězí kližce jsou u nás doma oblíbená hovězí (i vepřová) líčka. Zkusila jsem je nechat vcelku a podusit na mrkvové šťávě.
Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.
Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.
Mezitím si nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.
Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme.
Na přílohu se hodí vařené brambory.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI