Hovězí loupaná plec na kořenové zelenině z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí loupaná plec700 gČeské Ghíčko dle potřebystřední cuketa1 ks
mrkev1 kspetržel1 ksceler1/4 bulvy
velká cibule1 ksčesnek2 stroužkydrcený kmín1 lžička
čerstvá majoránka hrstkačerstvá saturejka hrstkasůl dle chuti
pepř dle chuti
hovězí loupaná plec 700 g, České Ghíčko dle potřeby, střední cuketa 1 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1/4 bulvy, velká cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, drcený kmín 1 lžička, čerstvá majoránka hrstka, čerstvá saturejka hrstka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Není nic lepšího než ráno vstát, když se kuchyní line omamná vůně rozpadajícího se hovězího a vědět, že jen rychle doděláte přílohu a famózní oběd je hotov.

Na ghíčku opečeme celou plec, zprudka a ze všech stran. Když je maso zatažené, vyndáme ho a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Maso přendáme do pomalého hrnce a přelijeme výpekem s cibulí. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, petržel a celer. Dále do hrnce prolisujeme česnek, posypeme maso drceným kmínem, pepřem a solí a nakonec přihodíme čerstvé bylinky. Podlijeme asi čtyřmi decilitry vody, přiklopíme a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Po dokončení vyndáme maso, zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku a případně dosolíme. Maso krájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Já jsem podávala jako přílohu rýžové penne, ale hodí se i brambory, bulgur, rýže nebo knedlík. Dobrou chuť!

2016-06-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI