Ingredience: | |||||
hovězí loupaná plec | 700 g | České Ghíčko | dle potřeby | střední cuketa | 1 ks |
mrkev | 1 ks | petržel | 1 ks | celer | 1/4 bulvy |
velká cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | drcený kmín | 1 lžička |
čerstvá majoránka | hrstka | čerstvá saturejka | hrstka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Není nic lepšího než ráno vstát, když se kuchyní line omamná vůně rozpadajícího se hovězího a vědět, že jen rychle doděláte přílohu a famózní oběd je hotov.
Na ghíčku opečeme celou plec, zprudka a ze všech stran. Když je maso zatažené, vyndáme ho a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Maso přendáme do pomalého hrnce a přelijeme výpekem s cibulí. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, petržel a celer. Dále do hrnce prolisujeme česnek, posypeme maso drceným kmínem, pepřem a solí a nakonec přihodíme čerstvé bylinky. Podlijeme asi čtyřmi decilitry vody, přiklopíme a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Po dokončení vyndáme maso, zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku a případně dosolíme. Maso krájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Já jsem podávala jako přílohu rýžové penne, ale hodí se i brambory, bulgur, rýže nebo knedlík. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI