Ingredience: | |||||
hovězí zadní maso - ořech | 200 g | mrkev | 3 ks | řapíkatý celer | 80 g |
jarní cibulka | 3 ks | chřest | 3 stonky | petržel | 1/2 ks |
sůl | dle chuti | voda | dle potřeby | řepkový olej bio | pár kapek |
Příloha: | |||||
jáhly | dle potřeby |
Velmi oblíbené masíčko našeho malého gurmána, které nikdy nezklame, hovězí maso je jeho oblíbené. Já se ho dnes rozhodla připravit s chřestem.
Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev, polovinu řapíkatého celeru, 2 jarní cibulky bez zelené části a sůl. Necháme vařit přibližně 45 minut.
Mezitím si připravíme zeleninu v páře, pokrájenou mrkev, celer, petržel vložíme na pařáček nebo parního hrnce. Vaříme do změknutí zeleniny.
Když máme hovězí maso vařené, vyjmeme jej a přidáme omytý a oloupaný chřest, který povaříme 15 minut.
Zeleninu připravenou v páře nandáme na talíř, zalijeme vývarem a přidáme vařený chřest, maso a přílohu, zeleninu pokapeme olejem.
Jako přílohu jsem zvolila jáhly vařené společně s jarní cibulkou. Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horou vodou. Pokud jáhly nespaříme, budou mít nádech hořkosti, vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme na polovinu rozkrojenou jarní cibulku bez zelené části, vaříme přibližně 20 minut.
Vývar z masa a chřestu jsem použila jako základ polévky a část na podlití zeleniny. Pokud máme mladý chřest, loupat jej nemusíme. Pokud je silný chytneme jej na dvou koncích, ohneme jako luk, část se nám odlomí. Spodní odlomenou část nevyhazujeme, použijeme ji na vývar, bude tak výraznější, zbylou část chřestu oloupeme až ke špičce, špičku již neloupeme a dáme chřest vařit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI