Hovězí maso na červeném víně zpět

Ingredience.
hovězí zadní800 gsádlo2 lžícekořenová zelenina400 g
cibule1 ksčesnek2 stroužkykoření (bobkový list, jalovec, nové koření)3 ks
červené víno2 dclhovězího vývar2 dclrajčatový protlak2 lžíce
sůl špetkapepř špetkasádla2 lžíce
hovězí zadní 800 g, sádlo 2 lžíce, kořenová zelenina 400 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, koření (bobkový list, jalovec, nové koření) 3 ks, červené víno 2 dcl, hovězího vývar 2 dcl, rajčatový protlak 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, sádla 2 lžíce

Příprava

Hovězí maso je na jakýkoliv způsob moje oblíbené. Hovězí masa, jsou spolu s vepřovým nejpoužívanější v českých kuchyních. Spousta receptů na hovězí najdete právě zde na pažitce, kde se můžete inspirovat nejen omáčkami, tak i netradičními recepty z hovězího.

Hovězí zadní omyjeme, osušíme, prošpikujeme, osolíme, opepříme.
Připravíme si zeleninu - mrkev, celer, petržel-nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno.
Do kastrolu dáme sádlo a zprudka maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak ho vyndáme a do kastrolu nasypeme kořenovou zeleninu, přidáme prolisovaný česnek, restujeme, pak přidáme cibuli, občas zamícháme, do zeleniny přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, celý pepř, podlijeme vínem a vývarem. Vložíme maso a dáme péct. Pokud je potřeba přilijeme vývar. Až maso změkne, vyndáme ho a přidáme trochu rajčatového protlaku, chvíli podusíme a pak směs zeleniny rozmixujeme a propasírujeme. Jako příloha budou moje oblíbené zeleninové zeleninové knedlíky.

2014-10-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI