Bramborové pyré: | |||||
brambory | 500 g | sůl | dle chuti | horké mléko | dle potřeby |
bylinky (saturejka, majoránka, tymián) | dle chuti | ||||
Maso: | |||||
hovězí zadní | 800 g | cibule | 500 g | velká červená paprika | 1 ks |
mletá sladká paprika | dle chuti | chilli paprička | 2 ks | hovězí vývar | dle potřeby |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chui |
majoránka | dle chuti | šťáva z loupaných rajčat Pomodori | dle potřeby | červené víno | 150 ml |
česnek | 4 stroužky |
Toto jídlo děláme málo, jedině tehdy, když zůstane maso z guláše nebo hovězí kostky pod burgundsku. Pak ho zaliji bramborovým pyré nebo kaší a zapeču.
Dáme vařit brambory. Uvařené brambory přecedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté. Pak je dobře rozmačkáme. Vložíme je zpět do hrnce. Přidáme horké mléko (nebo smetanu) a dobře vše zamícháme. Nejlépe je pyré mícháme metličkou, aby bylo krásně nadýchané. Do pyré přidáme nasekané bylinky: saturejku, majoránku, tymián. Kostky masa z guláše nebo s hovězího po burgundsku zalijeme horkým pyré z brambor a dáme zapéci do rozehřáté trouby, dokud kaše nezrůžoví a pak podáváme. Kdo má rád hovězí maso s kaší, pochutná si, u nás takto podáváme maso pod poklicí z brambor, když maso zůstane a už není příloha. Moc dobré.
Příprava masa:
Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je pěkně do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem a vínem. Dál vše dusíme doměkka a víno necháme odpařit. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI